Kanali Gridiron


Kanali

V ponudbi imamo zelo širok asortiman kanalet proizvajalca Gridiron iz Italije, ki so primerni za raznoliko rabo z zmožnostjo odvodnjavanja do 500 l vode /sek. Med številnimi možnostmi betonskih vibriranih kanalov so tu tudi iz polimeričnega betona in kanali z vgrajenim padcem ki so opremljeni z različnimi rešetkami po nosilnosti ali po merah. Klasične betonske in polimerske kanale (nosilnost B 125) z raznovrstnimi rešetkami do širine 250 mm in kanale iz vibriranega betona (nosilnosti D400) tipa »R« z litoželezno rešetko do širine 265 mm imamo že pripravljene za dostavo v našem skladišču. Posebni kanali (večje širine, z vgrajenim padcem, s posebnimi rešetkami, posebni nizki kanali, …) pa so pripravljeni v skladišču proizvajalca. Za večje projekte tudi svetujemo ali pa izdelamo ponudbe po popisu projektanta.

VSI KANALI SO KLASIFICIRANI IN KONTROLIRANI PO EVROPSKEM NORMATIVU UNI-EN 1433-2004.

Priloga: komplet NAVODILO ZA VGRADNJO KANALET.doc


Svetlobni jaški

Moderen in celovit sistem Gridironovih svetlobnih jaškov omogoča boljšo konstrukcijsko rešitev in postavitev v optimalnem času, saj so le ti že pripravljeni v skladišču. Izbrani kakovostni materiali nam atmosferskim vplivom navkljub zagotavljajo trpežnost in nespremenljivost skozi čas. Izdelek je izpopolnjen v namembnosti in enostaven za montažo. To je rezultat 20 letnih izkušenj, znanja in vlaganja v razvoj. Posebna oblika omogoča optimalno zračenje in osvetlitev podzemnih prostorov, medtem ko ojačitve v sami konstrukciji dovoljujejo večjo nosilno obremenitev. Svetlobni jaški Gridiron so v kompletu s klasičnimi rešetkami Gridiron, ki so obrobljene in vroče cinkane ter na voljo v prešani tehniki izdelave, s kvadratnimi ali pravokotnimi, gostimi (antitacco) okenci. Vedno pa so ojačene s ploščato lamelo na hrbtni strani. Tako se nosilnost rešetke bistveno izboljša. V posebnih primerih, ko je okno globoko pod tlakom, so na voljo še posebni podaljški, ki se jih položi na svetlobni jašek (max 2 elementa). Svetlobni jaški Gridiron so med drugim opremljeni tudi s protivlomnim sistemom
sidranja rešetke in nastavkom za odtok.

Postavitev je zelo enostavna in hitra tudi za manj izkušene osebe.


Pokrovi

CISTERNA POKROVI:

So izdelani iz narebričene jeklene pločevine 3 2 mm z značilnim robom zavitim navzdol, ki prekriva okvir (obrnjen navzgor) iz kotnika 35 x 35 x 3 mm. Antikorozivno so zaščiteni z vročim cinkanjem. Pokrovi so na tečajih, na čelni strani pa je za odpiranje in zaklep propravljena priročna ročica.

STAR POKROVI:

So protismradni pokrovi s tesnjenjem na mast (prednost tesnjenja na mast je v tem, da pokrove lahko vgradimo tudi v poševne površine in če je pokrov na odprtem, voda ne izpodrine tesnilne masti kot pri pokrovih s tesnjenjem na olje).
Primerni in priporočljivi so za vgradnjo tlakovcev ali porfida, ker imajo dno in so dovolj visoki (85 mm). Izdelani so iz vroče pocinkane pločevine, z okvirjem in s patentiranim ročajem za dvigovanje, ki se skrije v pokrov.

SHOPING POKROVI:

So izdelani iz narebričene jeklene pločevine 3 2 mm, spodaj pa so obrobno in prečno ojačani s pločevino 50 x 2 mm. Antikorozivno so zaščiten z vročim cinkanjem. Pokrovi so v kompletu z okvirjem za vbetoniranje iz pocinkane pločevine debeline 1,5 mm.

SLIM POKROVI:

So klasičen pokrovi za napolnitev z okvirjem za vbetoniranje, izdelani so iz dekapirane pločevine, dno pa je mreža iz jeklenih palic. Antikorozivno so zaščiteni z vročim cinkanjem, za dvigovanje pa so pripravljene stranske luknje. Z navadno strojno mastjo jih je možno protismradno zatesniti.


Rešetke

V našem prodajnem programu imamo zelo velik asortiman rešetk enega največjih evropskih proizvajalcev rešetk Gridiron iz Italije. Rešetke se lahko naroči z različnimi okenci, različnimi nosilnimi trakovi in v želenih dimenzijah in oblikah do 6m² v enem kosu. Glavne skupine rešetk so:

  • Varjene rešetke
  • Prešane rešetke
  • Inox prešane rešetke
  • Rešetke z okvirjem
  • Stopnice iz rešetk

Kar nekaj standardnih dimenzij rešetk imamo na zalogi v našem skladišču, ki so že pripravljene za dostavo. Pri zahtevnih projektih pa tudi svetujemo na terenu in celo izdelamo točne načrte z vsemi potrebnimi kalkulacijami.
Proizvajalec rešetk uporablja samo materiale, ki so v skladu z evropskim normativom UNI ISO 100025, če gre za jekla v kvaliteti S235JR (Fe 360) če gre pa za nerjaveče jeklo pa v kvaliteti AISI 304 in AISI 316. Vsi izdelki, ki so vroče pocinkani so v skladu z normativom za vroče pocinkanje UNI EN ISO 1461, pri proizvodnji rešetk se pa uporablja poseben normativ za izdelavo rešetke UNI 11002-1:2002 .


Vas zanima več izdelkov?

Prosimo vpišite vse modele, ki vas zanimajo v spodnji obrazec za povpraševanje.